Rólunk

A cégcsoport első - ma már nem működő - tagja a Valent British Motors 1989 végén alakult meg. A következő évben az egyik alapító angol autó gyűjtése és restaurálása alapján szerzett gyakorlatára alapozva, a Rover autógyár felkérésére a márka importőre lett és sikeresen folytatta az autók értékesítését és szervizelését éveken át. A Rover mellé csatlakozott 1993-tól a Rolls-Royce, majd az Aston Martin is. A különlegesség, hogy a cég, mindhárom márkának a törté-nelemben legelső magyarországi hivatalos forgalmazója lett. A működés biztosítására alakult a csoport következő tagja, a British Motors Leasing (későbbi nevén Valfort Resorts) amely a munkához szükséges ingatlanokat és anyagi forrást biztosította.

E közben, 1994-ben alakult meg a cégcsoport következő tagja a - ma már szintén nem működő - AutóValent, amely az importőri tevékenység mellett, márka-kereskedői feladatokra speciali-zálódott, mint a Volvo és Honda partnere. Ez 2004-ig folytatta működését, amikor is a cégcsoport felhagyott a "szokványos" autós üzletággal. De a ValentClassic munkájában folytatta (vagy visszatért) az autózás legszebb ágazatához, a klasszikus autók restaurálásához, amelyben már hosszú évek óta nagy nemzetközi ismertségnek örvendett. Szintén folytatta a cégcsoport a már korábban elkezdett gyűjtemény fejlesztését, bővítését. Erre az addigiaknál nagyobb, professzi-onálisabb üzemet és "magán múzeumot" hozott létre.

E közben a cégcsoport tevékenysége folyamatosan az ingatlanfejlesztés felé fordult, korábbi cégeket átalakítva és 1998-ben a Valfort House-t létrehozva. Így egészült ki a cégcsoport a "Valent ág" mellé a "Valfort ág"-gal. A Valfort House a fejlesztésekkel, míg a Valfort Resorts az üzemeltetéssel, működtetéssel foglalkozott, de mára már mindkét cég az ingatlan üzletág teljes körét folytatja.

A cégek 2006-ban VGT holdingba kerültek, és 2008-tól kibővültek a Waybridge Estates társasággal. A cégcsoport tagjai a folyamatos tevékenységük során jó néhány projektcéget hoztak létre, elsősorban a finanszírozás banki elvárásainak okából. Többször működtek együtt konzorciumban partner cégekkel, egy- egy projekt megvalósulásában.

A több éves együttműködés után, 2009-ben a cégcsoport tagjává váltak a legismertebb magyar-nemzetközi divatmárkát, a Katti Zoób-ot gyártó és forgalmazó társaságok is. Így az addig is kreatív tulajdonságokkal rendelkező csoport kiegészült egy igazi alkotóval, aki nem csak a divat, hanem a "Home Couture" elnevezésű ágával, az épület és belső tér dizájn területén is tevékenykedik a cégcsoport által.